PRIVATE RESIDENTIAL

Replacement dwelling –West Suffolk

Until early 2007 the original house on this site was a largely dilapidated, narrow, 3-storey structure with a number of vacant attached outbuildings.

The owners were keen to replace the non-listed building with a new home that combined traditional country-house aesthetics with modern and inventive twists.

The design development process led us to create a large and versatile house arranged over three floors incorporating vaulted rooms, two-storey glazed screens, internal balconies and a hidden roof terrace.

Managed directly by the client the final house has been a labour of love with every detail being carefully planned from uniquely cast brick-vents & manhole covers to an internal library accessed by a secret door.

Work stages undertaken by J.A.P Architects: Design, Planning, Working Drawings, Building Regulations and Construction Details